The event

FI

Music x Media -ammattilaistapahtuma ja Tampereen kaupunki jakavat jo toistamiseen luovan talouden uudistajapalkinnon. Vuonna 2022 ensimmäisen kerran jaettu LUO(V)UUS-palkinto juhlistaa tahoa, henkilöä, tekoa tai yhteisöä, joka on tehnyt aktiivisesti töitä luovan talouden uudistamisen eteen, kehittänyt luovaa taloutta sekä luovien alojen välistä vuoropuhelua. Palkinnon voittajan on valinnut luovien alojen ammattilaisista koottu raati.

Vuoden 2023 LUO(V)UUS-palkinto on myönnetty laulaja-lauluntekijä LXANDRALLE, eli Alexandra Lehdelle ja hänen taustatiimilleen. LXANDRA taustatiimeineen on rakentanut määrätietoisesti ja menestyksekkäästi kansainvälisiä verkostoja jo vuosien ajan niin Euroopassa kuin USA:ssa.

LXANDRA on artisti ja taitava sync-puolen kirjoittaja: hänen kappaleitaan on kuultu amerikkalaisissa ja eurooppalaisissa elokuvissa, TV-sarjoissa ja kansainvälisissä mainoksissa. Grey’s Anatomy, Marvel’s Runaways ja Jonas Brothersin Chasing Happiness -dokumentti ovat esimerkkejä TV-sarjoista, joissa on kuultavissa LXANDRAn taidonnäytteitä.

Ahkera ja määrätietoinen työskentely on avannut useita ovia yhteistyöhön maailman nimekkäimpien kirjoittajien ja merkittävimpien kustannusyhtiöiden kanssa. Lisäksi LXANDRA työllistää useita muita suomalaisia luovien alojen tekijöitä osallistaen heitä korkealuokkaisiin kansainvälisiin tuotantoihin.

LUO(V)UUS-palkinto jaettiin LXANDRAlle ja hänen taustatiimilleen ammattilaistapahtuma Music x Median yhteydessä järjestettävässä Industry Awards -palkintogaalassa perjantaina 6.10.2023.

Lisätietoja saatavilla Music x Median operatiiviselta johtajalta Petra Kytölältä, petra.kytola@musicmedia.fi, puh. +358 50 501 0148.

 

Share this page

EN