The event

FI

Vuosittain järjestettävä Industry Awards -gaala on jälleen kruunannut Music x Median, musiikki- ja luovien alojen nelipäiväisen ammattilaistapahtuman.

Perjantaina 6.10. Tampere-talossa järjestetyssä Industry Awards -gaalassa jaettiin yhteensä 32 palkintoa, minkä lisäksi gaalassa esiteltiin Tähtikadun uudet tähdet. Palkintoja jaettiin aina vuoden mediavaikuttajasta elämäntyöpalkinnon saajaan.

Ehdokkaat valittiin yleisöäänestyksen ja raatityöskentelyn tuloksena. Yleisöäänestykseen ovat ottaneet osaa Music x Mediaan sekä Industry Awards -gaalaan rekisteröityneet tapahtumaosallistujat. Ammattilaisraateihin voit tutustua here. Yleisöäänet vaikuttivat äänestyksessä 30% ja raadin äänet vaikuttavat tuloksiin 70% live-, label- ja media-kategorioissa. Yleinen-kategorian voittajien valintaan vaikuttava suhdeluku on 70% yleisöäänistä ja 30% raadilta. Palkintokategorioista saat lisätietoa here.

Gaalailtaa vietettiin yhdessä musiikki-, tapahtuma-, media- ja kulttuurialojen edustajien sekä myös kansainvälisten vieraiden kanssa.

Gaalan avasi Music x Median toimitusjohtaja Jani Jalosen puhe, jossa hän kertoi kuluneena vuonna toteutetuista uudistuksista gaalaan liittyen: ammatilaisraatien merkitys gaalatuloksiin on tänä vuonna ollut aiempaa suurempi. Gaala on alalle tärkeä, ja onnistumisia on tärkeä juhlistaa. Tavoitteena on päivittää Industry Awards -gaalaa jatkossakin yhä paremmin tarkoitustaan palvelevaksi.
.

.

VUODEN 2023 VOITTAJAT

.

Radio Professional of the Year

Tapio Hakanen 

Yle

Media of the year

Yle

Cornerstone of the year

Maria Silvasto

Helsingin Rock and Roll Oy

Vuoden tulevaisuuden suunnannäyttäjä

Konsta Viipuri

Fullsteam Agency

Agency of the year

All Day Agency

Promoter or Artistic Director of the Year

Panu Hattunen

Joensuun Popmuusikot Ry

Media influencer of the year 

Juuso Määttänen

Helsingin Sanomat

Organizational Influencer of the Year

Vappu Aura

Teosto

Major label of the year

Sony Music Finland

Indie label of the year

PME Records

Music Publisher of the Year

Elements Music

Event of the year

Opera and Ballet arena tour

Event Team of the Year 

Contest For New Music (UMK - Uuden Musiikin Kilpailu)

Communication and Marketing Person of the Year

Saara Everi

PME Records

Service Provider of the Year

Helsingin Rock and Roll Oy

Boss of the year

Jussi Roine

All Day Agency

Festival of the year

Qstock

Event Maker of the Year

Gabriela Campos

Ruisrock / Emma Gaala

Venue of the year

Tavara-asema

Vuoden brändituotanto tai yhteistyö

Etta x R-kioski, Ämmä-aamiainen

Media phenomenon of the year 

Käärijä

A&R Person of the Year 

Jannika Nyqvist

Sony Music Finland

Manager of the year

Lilli Keh

All Day Management

Elämäntyö

Klaus Flaming

Asko Kallonen

Juhani Kansi 

Tuija Kytö

Immo Kytölä

Pekka Ruuska

Lisäksi Industry Awards -gaalassa jaettiin seuraavia mainintoja:

Tampere Music Award

Tampere Music Award -voittaja palkitaan vuosittain Industry Awards -gaalassa. Tampere Music Award -palkinto jaetaan vuosittain merkittävälle kansainväliselle musiikkialan vaikuttajalle. Tänä vuonna tunnustus on myönnetty Paul Spraggonille, legendaariselle musiikkialan juristille, joka on tehnyt yhteistyötä vuosikymmenien aikana useiden maailmantähtien kanssa. Hän on myös auttanut urallaan monia suomalaisartisteja, kuten LxandraaIsac Elliotia ja Joalinia. Perjantaina 29.9.2023 myönnetty palkinto on jo kolmastoista Tampereen kaupungin ja Music x Median yhteistyössä jakama Tampere Music Award -palkinto.

LUO(V)UUS

Music x Media ja Tampereen kaupunki jakavat tänä vuonna toista kertaa uuden luovan talouden uudistajapalkinnon. LUO(V)UUS-palkinto on tunnustus, jolla palkitaan vuosittain luovan talouden toimija, yritys, yhteisö tai henkilö tai teko, joka on toiminnallaan kehittänyt luovaa taloutta ja luovien alojen välistä vuoropuhelua. Palkinnon voittaja on vuonna 2023 artisti Lxandra.

Yle palkitsee: vuoden musiikkiteko

Gaalassa jaettiin myös Ylen vuoden musiikkiteko -palkinto. Palkinnon sai Šuokŋabiedju-muskarisarja uhanalaisilla saamenkielillä, tekijät Essi Morottaja, Anna Lumikivi, Ulpu Mattus ja Jessika Lampi.

Walk of Fame

Myös tähtikadun uudet tähdet esiteltiin Industry Awards -gaalassa. Tampereella sijaitsevan Suomen ensimmäisen kansainvälisen musiikin Tähtikadun uusiin tähtilaattoihin on ikuistettu 29.9.2023 Vesa-Matti Loirin, HIMin, Kikan, Antti Tuiskun, Santtu-Matias Rouvalin, Maija Vilkkumaan ja Anna-Mari Kähärän nimet. Tähdet valitaan vuosittain yleisöehdotusten perusteella. Musiikki & Media-Tapahtumat S.S.M. Oy:n hallitus tekee ehdotusten perusteella esityksen tähtien saajista. Lopullisen päätöksen tekee Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Joka toinen vuosi Tähtikatuun lisätään myös kahdelle Tampere Music Award -voittajalle yksi yhteinen tähti. Tämän vuoden voittajan Paul Spraggonin kanssa samaan tähteen on ikuistettu vuoden 2022 voittajan Pete Townshendin nimi.

Share this page

EN