Music x Media

FI

EN

Music x Median tämän vuoden puhujakaartiin liittyy kansainvälisen musiikkialan huippuammattilaisia. Lokakuussa Tampereelle tulee Fugan EMEA-alueen johtaja Liz Northeast, joka tuo kansainvälistä näkemystä siihen, miten erityisesti itsenäisten artistien ja levy-yhtiöiden palvelutarpeet kehittyvät ja millaisia uusia ratkaisuja musiikkibisnes tulee näihin tarpeisiin tarjoamaan. Liz Northeast nimettiin vuonna 2023 Iso-Britannian “Women in Music Roll of Honor” -kunniagalleriaan. Fuga on osa kansainvälistä Downtown Music Holdings -yhtiötä. 

Lisäksi Warner Musicin globaalin A&R -toiminnan “Vice President” Kabiru Bello avaa artistien kehityksen ja uran rakentamisen tulevaisuuden suuntaa. Miten uusia lahjakkuuksia löydetään ja viedään eteenpäin intuition, datan ja uuden teknologian rajapinnoissa? Miten major-yhtiö voi tätä kehitystä viedä kansainvälisesti eteenpäin yhteistyössä artistien kanssa?

Live-alan näkökulmasta tuomme keskusteluun myös kiinnostavia aiheita. Kuulemme tapahtumien ohjelmiston suunnittelusta, sen suunnasta ja vaatimuksista. Lisäksi luvassa on tärkeä aihe tapahtumatuotantojen tekijöiden ajanhallinnan suunnitteluun. Miten tuotantojen aikataulupaineita voisi jopa kääntää ajanhallinnan voimavaraksi?

Keskustelemme myös siitä, miten toistemme arvostaminen saadaan osaksi musiikkialan työskentelykulttuuria ja kuinka arvostava työympäristö buustaa yrittämään. Luovassa työssä arvostava ja kannustava ympäristö on työssä onnistumiselle ensiarvoista, silti kohtaamme edelleen vähättelyä ja kateutta. 

Liput kannattaa hankkia heti, sillä etuhintaiset Tickets ovat myynnissä enää 4 päivää, 30.6. asti!

Tapahtumaan kannattaa osallistua koko kolmeksi päiväksi, sillä päivien ohjelmat on teemoitettu kolmen päivän eri kokonaisuuksiksi. Keskiviikkona 2.10. keskitymme musiikin uusiin mahdollisuuksiin yhteistyössä av:n, peliteollisuuden, markkinoinnin, mainonnan ja muodin kanssa – Music x Collaboration. Torstaina 3.10. keskitymme musiikki- ja livebisneksen tärkeisiin teemoihin – Music x Business. Perjantaina 4.10. musiikkialan tulevaisuuteen, kestävyyteen ja vastuullisuuteen – Music x Future. 

Music x Median lipuilla pääset myös Lost In Musicin keikoille, joissa esiintyy tämän hetken kuumimmat nousevat nimet ja ajankohtaiset yhtyeet. Showcase- ja kaupunkifestivaali valtaa Tampereen keskeiset keikkapaikat 2.-4.10. Tutustu tapahtumassa esiintyviin, tähän mennessä julkaistuun artistilistaukseen here.

Uudet ohjelmatiedot

Torstai 3.10. 

Music Industry in the Service for Artists and Labels

Fireside Chat with Liz Northeast, Senior Vice President EMEA, FUGA (a Downtown company)

Join us for a discussion on the evolution of services within the music industry, focusing on the tools and resources available to artists and labels. This event will explore what artists and labels seek in terms of support and how to create value in the independent music sector through effective use and provision of services. Whether you’re an artist, label, or service provider, gain valuable insights into optimizing your role and maximizing success in the ever-changing music landscape.

This discussion will be moderated by Katja Vauhkonen (IndieCo, Finland)

Modern A&R & Sustainable Music Business

Fireside Chat with Kabiru Bello, Vice President Global A&R, Warner Recorded Music

A&R and talent development are still at the core of the music business. This exclusive session will discuss the current nature of A&R operations, its evolution, the usage of tools and data, and the role of intuition. Above all, we will explore ideas and thoughts on building sustainable artist careers, creating the right team for artist development, and how major music companies can be involved in the process.

Nyt puhutaan musasta! – Livealan ohjelmasuunnittelun bubbling under

​​Livemusiikin osuus musiikkialan kassavirroista on suuri ja kiistaton. Kuitenkin kun puhutaan ajankohtaisesta musiikista ja trendeistä, algoritmit, striimaukset ja henkilöbrändit korostuvat. Levyjen ja striimausten rinnalla livellä on silti ainutlaatuinen merkitys musiikin kuluttajille ja koko alalle. Mutta puhutaanko alalla elävän musiikin tapahtumien sisällöstä tarpeeksi? 

Yhteistyössä elävän musiikin edunvalvontajärjestö LiveFINin kanssa järjestetyssä keskustelussa musiikkitapahtumien ohjelmasta vastaavat ammattilaiset pureutuvat livemusiikin ajankohtaisiin ilmiöihin ja tulevaisuuden näkymiin. Samalla sukelletaan ohjelmasuunnittelun ytimeen ja etsitään vastauksia siihen, millaisilla tiimeillä tai työkaluilla ja periaatteilla ohjelmistoa rakennetaan. Keskustelussa selvitetään myös, mitä eroa on taiteellisella johtajalla ja promoottorilla, ja onko musiikkitapahtumien ohjelmisto riittävän kunnianhimoista ajassa, jossa kokonaisvaltaiset elämykset vaativat monenlaisia panostuksia.

Aiheen parissa ovat mm. Flow Festivalin taiteellinen johtaja Tuomas Kallio ja Fullsteam Agencyn pääpromoottori Aino-Maria Paasivirta, ja keskustelua vetää toimittaja, juontaja ja muusikko Nuutti Takkinen.

Tämä ohjelmasisältö toteutetaan yhteistyössä elävän musiikin edunvalvontajärjestö LiveFINin kanssa.

Perjantai 4.10. 

Ajanhallinta voimavarana: käytännön ratkaisuja työarkeen livealan asiantuntijoille

Tapahtuma- ja festivaalituottajan työhön sisältyy ajanhallintaa haastavia erityispiirteitä, jotka vaikuttavat arkeen ja saattavat kuormittaa hyvinvointia. Koulutuksessa käydään käytännönläheisesti läpi ajanhallinnan kannalta keskeisiä kokonaisuuksia sekä pysähdytään tunnistamaan hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen liittyviä teemoja niin omasta kuin kulttuuri- ja livealan työyhteisöjen näkökulmasta. Osallistavassa koulutuksessa pohditaan oman työn priorisointia sekä ajankäyttöön liittyviä asioita sekä osallistujat saavat konkreettisia vinkkejä ja ideoita hyvinvointia tukevaan työarkeen.

Tämä ohjelmasisältö toteutetaan yhteistyössä Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKUn kanssa. 

Keskiviikko 2.10. 

Kehuja ketjukirjeenä – miten oppisimme arvostamaan itseämme ja muita?  

Yhteistyössä Teosto & Musamimmit

Teoston tekemän yhdenvertaisuuskyselyn mukaan yli puolet musiikkialalla toimivista on kokenut syrjintää tai epäasiallista kohtelua. Yleisintä on kokemus vähättelystä, pätevyyden aliarviointi tai tunnustuksen puute.

Miten saada toistemme arvostaminen osaksi musiikkialan työskentelykulttuuria? Miten dissaaminen vaikuttaa menestykseen ja kuinka arvostava työympäristö buustaa yrittämään?

Teemaan alustaa työpsykologi Marjukka Laurola, joka avaa väheksynnän ja aliarvioinnin vaikutuksia luovuuteen, tuloksellisuuteen ja työilmapiiriin. Alustukseen jälkeen käydään avointa keskustelu toisten kehumisen vaikeudesta, kateudesta ja siitä, mitä hyvää kehuilla voi saada aikaan. Tilaisuuden juontaa Teoston viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Vappu Aura.

Kolme musiikintekijää kertoo omat kehunsa kollegalleen, jotka puolestaan pistävät kehut edelleen kiertämään. Keskusteluun osallistujat haetaan kampanjalla, jonka toteuttaa Suomen musamimmit ja -muusut yhdessä Teoston kanssa. Yhteiseen kehuseinään kerätään Music X Median ajan arvostavia kommentteja kollegoille koko alalta. 

Tämä ohjelmasisältö toteutetaan yhteistyössä Teoston ja Musamimmien päivän kanssa. 

Torstai 4.10. 

CoreGo After Work tulee taas! 

Viime vuonna suuren suosion saanut CoreGo After Work on tänäkin vuonna osa Music x Median ohjelmaa.  

Tule virkistäytymään ja verkostoitumaan seminaarien välissä CoreGon aftereille: Luvassa on jälleen kerran herkullisia juomia CoreGon drinkkimestarin tarjoamana. Afterit järjestetään torstaina iltapäivällä Tampere-talon Duetto-aulassa, ihan seminaarisalien tuntumassa. 

Teknologiaratkaisuja tapahtumiin ja venueille tarjoava CoreGo on mukana Music x Mediassa koko tapahtuman ajan. 

Tutustu tähän mennessä julkaistuun ohjelmaan here.

Share this page

EN