The event

FI

Music x Median lauantai täydentyy uudella nuorille 16-29-vuotiaille musiikkialasta kiinnostuneille nuorille suunnatulla Fresh! by Music x Media -teemapäivällä. Fresh! by Music x Media järjestetään Tampere-talossa lauantaina 5.10.2024, ja tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.  

Lauantain tapahtuma on suunnattu kaikille musiikkialasta kiinnostuneille nuorille, ja tarjolla on sisältöä monipuolisesti esimerkiksi artistiudesta, sisällöntuottamisesta, musiikin tekemisestä, tapahtumien tuottamisesta, levy-yhtiöissä tai live-alalla työskentelemisestä kiinnostuneille sekä aloja jo opiskeleville. 

Tapahtuman taustalla on Music x Media sekä joukko muita alan toimijoita. Fresh! by Music x Media jatkaa päätapahtuman kanssa samoista teemoista, mutta suunnattuna nuorille tulevaisuuden ammattilaisille. 

“Haluamme lisätä nuorten tietoisuutta ja kiinnostusta musiikki-, viihde- ja tapahtuma-alaa kohtaan. Luovilla aloilla on paljon erilaisia tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksia, monipuolisia urapolkuja sekä inspiroivia harrastusmahdollisuuksia. Fresh! tuo nämä helposti, kiinnostavasti ja maksutta nuorten ulottuville.”, kuvailee Jani Jalonen, Music x Median toimitusjohtaja.

“Haluamme kannustaa myös Music x Mediaan osallistuvia ammattilaisia saapumaan lauantain tapahtumaan juttelemaan ja verkostoitumaan nuorten kanssa.“ jatkaa Music x Median operatiivinen johtaja Petra Kytölä. “Fresh! olisi monelle alan yritykselle oiva paikka olla esillä, ja mukaan mahtuu vielä inspiroivaa ohjelmaa ja kumppanuuksia. Jos idea resonoi, voi olla yhteydessä!”

 

Tulevaisuuden tekijät kohtaavat alan ammattilaiset, työpajoja unohtamatta

 

Fresh! by Music x Media täyttää Tampere-talon monipuolisella ohjelmalla 5.10.2024 klo 11-16. Luvassa on puheenvuoroja, erilaisia osallistavia työpajoja sekä mahdollisuus verkostoitua ja tavata alan ammattilaisia.

“Ohjelmaa on kanssamme tekemässä iso joukko tahoja, ja luvassa on kaikkea biisinkirjoittamisesta keynote-puheenvuoroihin. Tarkoituksena on myös kohtauttaa tulevaisuuden tekijöitä tämän hetken alan ammattilaisten kanssa ja tarjota nuorille mentorointia ja mahdollisuuksia kehittää omaa ammattitaitoaan”, Jalonen jatkaa.

Työpajoissa on luvassa muun muassa DJ-koulu, äänitysstudioihin tutustumista, biittien tekemistä, biisien kirjoittamista sekä podcastin äänittämistä. Työpajoja tapahtumaan on mukana mahdollistamassa Helsingin nuorisopalvelut  “Haluamme laajentaa toimintaamme uusille, isommille alustoille ja luoda nuorille mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja taitojen kehittämiseen’’,kertoo Rozza Dragoz Helsingin nuorisopalveluiden Tapahtumayksiköstä.

Puhesisällöissä käsitellään musiikkialaa eri näkökulmista, ja puhujina tapahtumassa on mm. laulaja ja lauluntekijä Hassan Maikal yhdessä managerinsa Setumo Bodiben kanssa sekä TikTok sensaatio SpotlightKiddo, eli Janne Raatikainen.

Tapahtuman tarkka ohjelma ja aikataulu sekä loput puhujat julkaistaan myöhemmin kesällä. 

 

Tapahtuman ohjelmaa mukana tekemässä ovat mm. Tampereen kaupungin nuorisopalvelut, Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, Teosto, Gramex ja Tampereen ammattikorkeakoulu/Media and Art.

 

Tapahtuman jatkot kulttuurikeskus Monitoimitalolla

 

Fresh! by Music x Media jatkuu Tampere-talon ohjelman jälkeen Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kulttuurikeskus Monitoimitalo 13. Monitoimitalolla on mahdollisuus tutustua muun muassa tilojen äänitysstudioon, musiikki- ja mediapajaan sekä av-pajaan. Illassa on luvassa myös muuta päivän teemoista jatkavaa ohjelmaa sekä aloitteleville bändeille suunnattu nuorisopalveluiden tuottama Stage13 -tapahtuma.

”On hienoa olla mukana uudessa tapahtumakonseptissa, jossa tarjotaan nuorille mahdollisuus päästä verkostoitumaan musiikkialalla, ja osallistua ammattilaisten ohjaukseen maksutta ja matalalla kynnyksellä. Monet nuoretkin tekevät musiikkia nykyään yksin, joten on tärkeää, että tarjotaan paikka, jossa on mahdollista tavata samasta aiheesta kiinnostuneita nuoria. Verkostoitumista voi jatkaa päätapahtuman jälkeen nuorten kulttuurikeskuksen iltatapahtumassa.” kommentoi Tampereen nuorisopalveluiden tuottaja Milka Uusitalo

 

Sekä Tampere-talolle että Monitoimitalolle on ilmainen sisäänpääsy, mutta tapahtumaan kerätään ennakkoilmoittautumiset. Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa myöhemmin kesällä.

 

Fresh! by Music x Median nettisivuille löydät: https://musicmedia.fi/fi/fresh/
Ota seurantaan myös Fresh! somekanavat (Instagram & TikTok): @freshbymusicxmedia

Share this page

EN