Music x Media

FI

EN

Tampereella Åkerlundinkadulla sijaitseva Tähtikatu on musiikkia, artisteja, musiikintekijöitä ja musiikkialan vaikuttajia kunnioittava katu Hollywoodin jalanjäljissä – ensimmäinen valtakunnallinen ja kansainvälinen Tähtikatu Suomessa. Nyt on aika ehdottaa vuoden 2023 tähtien saajat Tähtikadulle.

Tähtikatu perustettiin Tampereelle vuonna 2019 ja se on täydentynyt joka vuosi uusilla tähdillä. Tällä hetkellä kadulla loistaa 23 musiikkialan tähteä. Vuosittain kadulle lisätään 5-8 uutta tähteä yleisöltä saatujen ehdotusten pohjalta.

Nyt on jälleen mahdollisuus vaikuttaa siihen, kenen musiikkialan nimen haluaisit itse nähdä ikuistettuna Tähtikadun laattaan. Ehdotuksia tähtilaattoihin ikuistettavista nimistä voi jättää verkkolomakkeella 14.5.2023 asti.

Yleisön ehdotusten perusteella aiempina vuosina omat tähtensä kadulle ovat saaneet Jean Sibelius, Kaija Saariaho, Juice Leskinen, Popeda, Cheek, Katri Helena, Epe Helenius, Tapio Korjus, Eppu Normaali, Nightwish, Karita Mattila, Ismo Alanko, Paula Koivuniemi, Mikko Alatalo, Yö, Värttinä, Kaija Koo, Esa-Pekka Salonen, Jaakko Kuusisto, Hanoi Rocks, Erja Lyytinen, Heikki Salo ja Marion Rung.

Tähtikadulle nimetyt tähdet edustavat monipuolisesti eri sektoreita ja genrejä. Tähtien saajia valittaessa otetaan huomioon monimuotoisuus, valtakunnallisuus sekä tasa-arvo esimerkiksi sukupuolten ja iän näkökulmasta. Tärkeätä on myös Tampereen musiikkiperinnön merkitys.

Yleisö voi ehdottaa keitä tahansa alalla vaikuttavia tai vaikuttaneita henkilöitä tai tahoja: artisteja, yhtyeitä, musiikintekijöitä, sanoittajia, säveltäjiä ja musiikintuottajia sekä organisaatioiden tai instituutioiden edustajia. Yleisöltä tulleiden ehdotusten pohjalta Music x Media -tapahtuman hallitus tekee esitykset tähtiin ikuistettavista henkilöistä perusteluineen. Hallitus koostuu musiikkialan kokeneista ammattilaisista. Lopullisen päätöksen yleisötähdistä tekee Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta. Vuoden 2023 tähtien saajat julkistetaan perinteiseen tapaan osana Tampereen päivän ohjelmaa syksyllä 2023.

Tampereen Tähtikatu sijaitsee Tampere-talolta Tullin alueelle kulkevalla Åkerlundinkadulla.  Tähtikatu on toteutettu Tampereen kaupungin, Tampere-talon ja luovien alojen ammattilaistapahtuman Music x Median yhteistyönä.

Ehdotuksia tähtilaattoihin ikuistettavista nimistä voi jättää verkkolomakkeella 14.5.2023 asti:
Ehdota Tähtikadulle uutta tähteä

Share this page

EN