Music x Media

FI

EN

Ohjelma

Koko ohjelma ja aikataulut julkaistaan syksyllä 2024. 

Tapahtuman puheohjelma on suomeksi. Työpajoissa ohjaus suomeksi sekä englanniksi.

Puheohjelma

Yhdessä alalla: Managerin rooli ja tärkeys artistin uralla

HASSAN MAIKAL & SETUMO BODIBE

Manageri on usein artistin tärkein tuki ja turva. Laulaja-lauluntekijä Hassan Maikal ja hänen A&R/Managerinsa Setumo Bodibe jakavat tarinansa lähes vuosikymmenen pituisesta yhteistyöstään. Heidän ystävyytensä ja veljeytensä ovat säilyneet vahvoina, kun he ovat kasvaneet ammattilaisiksi, tukeneet toistensa uria tärkeissä risteyskohdissa ja luoneet jotain erityistä musiikkialalla.

Miten löytää rinnalleen ihminen, joka on valmis kulkemaan artistin matkassa ja laittamaan kaiken likoon? Missä tällaisia ihmisiä voi kohdata?

Tässä keskustelussa Hassan ja Setumo keskustelevat avoimesti ja rehellisesti musiikkimaailman mahdollisuuksista ja raadollisemmista puolista, yksinäisyydestä ja yhteisöstä. He kertovat, miten heidän tiiminsä on vuosien saatossa rakentunut sellaiseksi, kuin se nyt on ja mitä he haluavat vielä yhdessä saavuttaa.

Musiikkiala esittäytyy 

PUHUJAT JULKAISTAAN MYÖHEMMIN

Tule tutustumaan musiikkialan monipuolisiin mahdollisuuksiin ja toimijoihin! Tässä keskustelussa havainnollistetaan, ketä kaikkia alalla työskentelee, millaisia tahoja musiikkialalla on & miten montaa eri tahoa ja ihmistä yksi artisti saattaa työllistää uransa aikana. Mikä on A&R? Mikä taho auttaa kansainvälisellä uralla? Ketä kaikkia tarvitaan keikka- ja muissa livetuotannoissa?

Olit itse sitten artisti tai musiikkialan eri työllistymisvaihtoehdoista kiinnostunut, tämä sessio on sinulle! 

Session jälkeen puhujat ovat tavattavissa tapahtuman tiloissa ja vastaavat mielellään kysymyksiin.

Kuinka luoda artisti- tai musiikintekijäuraa?

SPOTLIGHTKIDDO, BERTA, JONNA HEIKKINEN, CHRISTINA BOMAN

Haaveiletko urasta artistina tai musiikintekijänä, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Tule mukaan inspiroivaan keskusteluun, josta voit saada hyviä vinkkejä uran alkuun.

Keskustelun aiheina ovat muun muassa mistä lähteä liikkeelle artistina tai musiikin tekijänä, kuinka kehittää omaa musiikillista tyyliä ja brändiä, sosiaalisen median hyödyntäminen uran edistämisessä sekä millaisia haasteita ja onnistumisia matkalla artistiksi tai musiikintekijäksi voi kohdata. 

Mukana keskustelemassa: 

SpotlightKiddo on kitaristi, joka soittaa muun muassa Abreun ja Isac Elliotin bändeissä. SpotlightKiddo on monelle tuttu myös TikTok-videoistaan, joita seuraa yli 135 000 seuraajaa ympäri maailmaa. 

Berta on laulaja-lauluntekijä, joka aloitti yli neljä vuotta sitten Tiktok-videoiden tekemisen, päätyi Warner Music Finlandin ja Mökkitie Recordsin artistiksi ja voitti tänä vuonna Vuoden musiikkivaikuttaja -palkinnon Tubecon Awardseissa. 

Jonna Heikkinen ”Joanna” on suomalainen kustannettu biisinkirjoittaja (Elements Music), laulaja ja artisti, joka raivaa tietä suomalaiselle vientimusiikille kansainvälisillä markkinoilla. Jonna on tehnyt kappaleita mm. Marcus & Martinukselle, CLMD:lle sekä Marnikille.

Christina Boman on toimittaja ja musiikintekijä, joka on työskennellyt muun muassa Trendissä, Annassa ja Demissä. Christina juontaa keskustelua ja antaa myös vinkkejä, kuinka omaa musiikkia kannattaa promota lehtien toimituksille.

Musiikki, oikeudet ja raha – näin varmistat, että saat sen, mitä sinulle kuuluu

Yhteistyössä Teosto ja Gramex

NOORA MARTTILA, GRAMEX & JYRI PAAVILAINEN, TEOSTO

Tekijänoikeusasiat ja musiikin tekemisen juridinen puoli ovat aiheita, joita moni välttelee, koska ne voivat tuntua hankalilta. Alkuun pääsee kuitenkin yllättävän helposti, kun vain hoitaa perusteet kuntoon!
 
Tässä puheenvuorossa Gramexin Noora Marttila ja Teoston Jyri Paavilainen kertovat, mitä musiikkia tekevän tai muusikon on hyvä tietää omista oikeuksistaan – ja vähän muidenkin oikeuksista.
 
Tämän session päätteeksi ymmärrät, mihin korvauksiin olet musiikin tekijänä tai artistina oikeutettu, ja miten saat nämä korvaukset omalle pankkitilille asti!

Työpajat

Songs & Beats

TYÖPAJOISSA OHJAUS SUOMEKSI JA ENGLANNIKSI

Miten biisejä oikeasti tehdään? Haaveiletko kenties musiikkituottajan urasta? Etsitkö verkostoitumis- ja yhteistyömahdollisuuksia uusien artistien ja biisintekijöiden kanssa? Meillä on tarjolla askel askeleelta rakentuva työpaja sekä tietenkin verkostoitumismahdollisuuksia! 

Songs & Beats -työpajoissa pääset tekemään biittejä sekä tutustumaan äänitysstudioihin ammattilaistuottajien johdolla. Tarjolla on neljä studiota, jotka ovat auki koko tapahtuman ajan. Lisäksi työpajassa on mahdollisuus osallistua co-writing sessioihin pienissä ryhmissä, niin ennakkoilmoittautumisella kuin ilman.

 

  1. Beatmaker Studiossa pääset tekemään biittejä askel askeleelta käyttäen midi-instrumentteja ja erilaisia ohjelmistoja (mm. Ableton, fl studio and Logic)
  2. Co-writing sessioissa pääset tutustumaan Co-writingiin eli ryhmässä kirjoittamiseen, joka on tutkittu ja arvostettu menetelmä musiikin luomiseen. Workshopissa muodostetaan ryhmä, jossa osallistujat tekee kappaleen alusta loppuun ryhmätyönä: tuottaa, sanoittaa, säveltää sekä äänittää. Koska luova työ vaatii toimiakseen luovan ympäristön, vaaditaan musiikintekijöiltä tiimityötä ja tunneälyä. Tervetuloa kokeilemaan!
  3. Recording Studioissa pääset sukeltamaan studiotyöskentelyn syövereihin. Täällä nauhoitetaan myös Co-writing sessioiden demot. 
  • Ennakkoilmoittautumista ei vaadita seuraaviin: Beatmaker Studio 2 and Co-writing session & Recording Demo Studio 2, avoinna koko päivän
  • Ennakkoilmoittautuminen (avautuu syyskuussa 2024) on käytössä seuraaviin: Beatmaker Studio 1 ja Co-writing session & Recording Demo Studio 1

 

Pop-up studiot tapahtumaan tuo Emma School-music production yhteistyössä Emma Gaalan sekä Helsingin & Espoon kaupunkien kanssa. Laitteiston työpajaan tarjoaa Helsinki Unity Music

DJ All Levels

TYÖPAJOISSA OHJAUS SUOMEKSI JA ENGLANNIKSI

Kiinnostaako DJ-ura? Haluatko vaihtaa ajatuksia ja vinkkejä, sekä verkostoitua muiden DJ:iden kanssa? 

DJ All Levels -työpaja on suunniteltu ihan jokaiselle, aloittelijoista jo kokeneempiin konkareihin. DJ Academyn ohjaajat opastavat sinut alkuun, sekä antavat vinkkejä esimerkiksi miksauksesta, biittien yhdistämisestä, biisivalinnoista, vaihdoksista sekä efekteistä. 

  • Ei vaadi ennakkoilmoittautumista
  • Käynnissä koko tapahtuman ajan

Työpajan mahdollistaa DJ Academy Helsinki, Nuorisopalvelut, Helsinki

Tee oma podcast! 

TYÖPAJOISSA OHJAUS SUOMEKSI JA ENGLANNIKSI

Miltä juuri sinun oma podcastisi kuulostaisi? Tuu ottamaan siitä selvää Signaalimedian ammattilaisten johdolla!
Make your own podcast -työpajassa tutustutaan podcastin suunnittelun ja nauhoittamisen perusteisiin. Työpajassa on myös mahdollista nauhoittaa oma podcast pienryhmissä!

11:00 työpaja
13:00 podcast 1
14:00 podcast 2
15:00 podcast 3

  •  Ei vaadi ennakkoilmoittautumista

     

Työpajan mahdollistaa Signaali Media, Nuorisopalvelut, Helsinki

FI