Music x Media

Vuosittain järjestettävä Industry Awards -gaala on jälleen kruunannut Music x Median, musiikki- ja luovien alojen nelipäiväisen ammattilaistapahtuman.

Perjantaina 6.10. Tampere-talossa järjestetyssä Industry Awards -gaalassa jaettiin yhteensä 32 palkintoa, minkä lisäksi gaalassa esiteltiin Tähtikadun uudet tähdet. Palkintoja jaettiin aina vuoden mediavaikuttajasta elämäntyöpalkinnon saajaan.

Ehdokkaat valittiin yleisöäänestyksen ja raatityöskentelyn tuloksena. Yleisöäänestykseen ovat ottaneet osaa Music x Mediaan sekä Industry Awards -gaalaan rekisteröityneet tapahtumaosallistujat. Ammattilaisraateihin voit tutustua täällä. Yleisöäänet vaikuttivat äänestyksessä 30% ja raadin äänet vaikuttavat tuloksiin 70% live-, label- ja media-kategorioissa. Yleinen-kategorian voittajien valintaan vaikuttava suhdeluku on 70% yleisöäänistä ja 30% raadilta. Palkintokategorioista saat lisätietoa täällä.

Gaalailtaa vietettiin yhdessä musiikki-, tapahtuma-, media- ja kulttuurialojen edustajien sekä myös kansainvälisten vieraiden kanssa.

Gaalan avasi Music x Median toimitusjohtaja Jani Jalosen puhe, jossa hän kertoi kuluneena vuonna toteutetuista uudistuksista gaalaan liittyen: ammatilaisraatien merkitys gaalatuloksiin on tänä vuonna ollut aiempaa suurempi. Gaala on alalle tärkeä, ja onnistumisia on tärkeä juhlistaa. Tavoitteena on päivittää Industry Awards -gaalaa jatkossakin yhä paremmin tarkoitustaan palvelevaksi.
.

.

VUODEN 2023 VOITTAJAT

.

Vuoden radioammattilainen

Tapio Hakanen 

Yle

Vuoden media

Yle

Vuoden tukipilari

Maria Silvasto

Helsingin Rock and Roll Oy

Vuoden tulevaisuuden suunnannäyttäjä

Konsta Viipuri

Fullsteam Agency

Vuoden agentuuri

All Day Agency

Vuoden promoottori tai taiteellinen johtaja

Panu Hattunen

Joensuun Popmuusikot Ry

Vuoden mediavaikuttaja 

Juuso Määttänen

Helsingin Sanomat

Vuoden järjestövaikuttaja

Vappu Aura

Teosto

Vuoden major-levy-yhtiö

Sony Music Finland

Vuoden indie-levy-yhtiö

PME Records

Vuoden musiikkikustantaja

Elements Music

Vuoden tapahtuma

Oopperan ja Baletin areenakiertue

Vuoden tapahtumatiimi 

Uuden Musiikin Kilpailu

Vuoden viestintä- ja markkinointihenkilö

Saara Everi

PME Records

Vuoden palveluntarjoaja

Helsingin Rock and Roll Oy

Vuoden pomo

Jussi Roine

All Day Agency

Vuoden festivaali

Qstock

Vuoden tapahtumantekijä

Gabriela Campos

Ruisrock / Emma Gaala

Vuoden tapahtumapaikka

Tavara-asema

Vuoden brändituotanto tai yhteistyö

Etta x R-kioski, Ämmä-aamiainen

Vuoden mediailmiö 

Käärijä

Vuoden A&R-henkilö 

Jannika Nyqvist

Sony Music Finland

Vuoden manageri

Lilli Keh

All Day Management

Elämäntyö

Klaus Flaming

Asko Kallonen

Juhani Kansi 

Tuija Kytö

Immo Kytölä

Pekka Ruuska

Lisäksi Industry Awards -gaalassa jaettiin seuraavia mainintoja:

Tampere Music Award

Tampere Music Award -voittaja palkitaan vuosittain Industry Awards -gaalassa. Tampere Music Award -palkinto jaetaan vuosittain merkittävälle kansainväliselle musiikkialan vaikuttajalle. Tänä vuonna tunnustus on myönnetty Paul Spraggonille, legendaariselle musiikkialan juristille, joka on tehnyt yhteistyötä vuosikymmenien aikana useiden maailmantähtien kanssa. Hän on myös auttanut urallaan monia suomalaisartisteja, kuten LxandraaIsac Elliotia ja Joalinia. Perjantaina 29.9.2023 myönnetty palkinto on jo kolmastoista Tampereen kaupungin ja Music x Median yhteistyössä jakama Tampere Music Award -palkinto.

LUO(V)UUS

Music x Media ja Tampereen kaupunki jakavat tänä vuonna toista kertaa uuden luovan talouden uudistajapalkinnon. LUO(V)UUS-palkinto on tunnustus, jolla palkitaan vuosittain luovan talouden toimija, yritys, yhteisö tai henkilö tai teko, joka on toiminnallaan kehittänyt luovaa taloutta ja luovien alojen välistä vuoropuhelua. Palkinnon voittaja on vuonna 2023 artisti Lxandra.

Yle palkitsee: vuoden musiikkiteko

Gaalassa jaettiin myös Ylen vuoden musiikkiteko -palkinto. Palkinnon sai Šuokŋabiedju-muskarisarja uhanalaisilla saamenkielillä, tekijät Essi Morottaja, Anna Lumikivi, Ulpu Mattus ja Jessika Lampi.

Tähtikatu

Myös tähtikadun uudet tähdet esiteltiin Industry Awards -gaalassa. Tampereella sijaitsevan Suomen ensimmäisen kansainvälisen musiikin Tähtikadun uusiin tähtilaattoihin on ikuistettu 29.9.2023 Vesa-Matti Loirin, HIMin, Kikan, Antti Tuiskun, Santtu-Matias Rouvalin, Maija Vilkkumaan ja Anna-Mari Kähärän nimet. Tähdet valitaan vuosittain yleisöehdotusten perusteella. Musiikki & Media-Tapahtumat S.S.M. Oy:n hallitus tekee ehdotusten perusteella esityksen tähtien saajista. Lopullisen päätöksen tekee Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Joka toinen vuosi Tähtikatuun lisätään myös kahdelle Tampere Music Award -voittajalle yksi yhteinen tähti. Tämän vuoden voittajan Paul Spraggonin kanssa samaan tähteen on ikuistettu vuoden 2022 voittajan Pete Townshendin nimi.

Jaa somessa

FI