Music x Media

Music x Media lanseeraa yhteistyön Suomen kansallismuseon kanssa, joka pilotoi uudenlaisia tapoja kokea historiaa matkalla kohti Kansallismuseon uudistuvaa museokokonaisuutta. Kansallismuseo tuo Music x Media -tapahtumaan taiteilijakollektiivi 00100ENSEMBLEN kanssa toteutetun immersiivisen kokemuksen, jossa tapahtumakävijä voi päästä keskelle 1940-luvun Helsinkiä, sodanaikaisen tanssikiellon aikaan.

Music x Media tutustuu Play your future -kattoteeman alla erilaisiin tapoihin yhdistää luovia aloja ja tarkastella tulevaisuutta. Yhteistyössä Kansallismuseon kanssa esiin nousevat mm. kysymykset immersiivisten toteutusten tuomasta lisäarvosta saada ihmiset yhä aktiivisemmin kulttuurin ja historian museokokemusten pariin. Museoilla on merkittävä tehtävä yhteiskunnallisten haasteiden taustoittajana ja hyvinvoinnin edistäjänä, sekä kulttuurisen ymmärryksen ja vuoropuhelun rakentajana. Museoiden sisällöissä ja toiminnassa on vetovoimaa, ja kansainvälisesti kulttuurin aloilla nähdäänkin yhä kiihtyvään tahtiin myös tapahtumallisia tapoja kokea historian tarinoita, eläytyä ja uppoutua.

Suomessa Kansallismuseo on parhaillaan historiansa suurimman muutoksen kynnyksellä. Museon päärakennuksen yhteyteen rakennetaan lisätilaa, ja vuonna 2027 Helsingissä avautuu uudistunut museokokonaisuus. Tulevien vuosien aikana museo uudistaa myös toimintaansa yhdessä yleisöjensä kanssa, ja yksi sisältöjen kokemisen piloteista on nyt esillä Music x Media -tapahtumassa 5.-6.10.2023. Taiteilijakollektiivi 00100ENSEMBLEN kanssa voi päästä kokemaan 1940-luvun Helsingissä juuri sitä hetkeä, kun sodanaikainen tanssikielto päättyi.

Lisäksi Suomen kansallismuseo tuottaa yhdessä Music x Median kanssa tapahtumaan keskustelun Play Your Future with immersive experiences: create new ways to connect and feel history unfold, jossa syvennytään luovien alojen yhteistyön, teknologian kehittymisen ja rohkeamman tarinankerronnan merkitykseen kilpailussa kuluttajien mielenkiinnosta.

 ***

Kansallismuseo Helsingissä on valmistunut vuonna 1910, ja se avautui yleisölle vuonna 1916. Nyt museon yhteyteen rakennetaan lisää tilaa, ja rakennushankkeen yhteydessä museo uudistaa myös toimintaansa. Kansallismuseo sulkeutuu yleisöltä lokakuussa 2022, ja uusiutunut kokonaisuus on valmiina vuonna 2027.

Kansallismuseon lisätilat rakennetaan lähes kokonaan maan alle – vehreään pihapuistoon nousee vain näyttävä, lasiseinäinen ravintolapaviljonki. Lisärakentamisen arkkitehtuurista vastaa JKMM Arkkitehdit. Uudisosan suurin yhtenäinen tila toimii kansainvälisen tason suurnäyttelyiden näyttämönä, mutta tarjoaa mahdollisuuden myös monipuolisesti isojen tapahtumien tuottamiselle. Kansallismuseon tilat ovat valmistuttuaan museon oman sisällöntuotannon lisäksi vuokrattavissa tapahtumien, juhlien ja kongressien järjestämiseen.

Kansallismuseo on osa Suomen kansallismuseon museoperhettä, jonka kohteet ympäri Suomen tuottavat yleisölle läpi vuoden näyttelyitä, tapahtumia ja muita kulttuurielämyksiä. Valtakunnallisena kulttuurihistoriallisena museona Suomen kansallismuseon tehtävänä on antaa kaikupohjaa kulttuurillemme ja sen muutokselle. Sen kokoelmat, museokohteet, ohjelmisto ja toiminta inspiroivat meitä ymmärtämään aikaa, elämää ja ihmisyyttä.

www.uusikansallinen.fi

Kuvitus: Havainnekuva: JKMM Arkkitehdit, taide: Noora Kaunisto

Jaa somessa

FI