Music x Media

FI

EN

Tampere-talossa 5.10.2024 järjestettävän 16-29-vuotiaille musiikkialasta kiinnostuneille nuorille suunnatun Fresh! by Music x Media -tapahtuman ensimmäiset ohjelmasisällöt on nyt julkaistu.

Lokakuussa Tampere-talon Maestro-salin täyttävässä puheohjelmassa keskustellaan monipuolisesti musiikkialasta. Puheohjelmassa pääsee esimerkiksi kuulemaan vinkkejä alalla uran rakentamiseen musiikintekijänä, tutustumaan musa-alan monipuolisiin rooleihin ja eri työllistymismahdollisuuksiin sekä inspiroitumaan laulaja-lauluntekijä Hassan Maikalin ja hänen A&R/Managerinsa Setumo Bodiben tarinasta. Mukana myös Teoston ja Gramexin tietoisku.

Helsingin nuorisopalveluiden mahdollistamissa työpajasisällöissä pääsee muun muassa tutustumaan DJ-laitteistoihin, äänitysstudioihin, biittien tekemisen maailmaan, biisien kirjoittamiseen sekä podcastien konseptoimiseen ja äänittämiseen. Työpajoissa on mahdollista saada ohjausta sekä suomeksi että englanniksi. Tapahtuman puhesisällöt ovat suomeksi. 

 

Ensimmäiset ohjelmat julkaistu!

Puheohjelmassa:

Kuinka luoda artisti- tai musiikintekijäuraa?
SpotlightKiddo, Berta, Jonna Heikkinen, Christina Boman 

Haaveiletko urasta artistina tai musiikintekijänä, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Tule mukaan inspiroivaan keskusteluun, josta voit saada hyviä vinkkejä uran alkuun.

Keskustelun aiheina ovat muun muassa mistä lähteä liikkeelle artistina tai musiikin tekijänä, kuinka kehittää omaa musiikillista tyyliä ja brändiä, sosiaalisen median hyödyntäminen uran edistämisessä sekä millaisia haasteita ja onnistumisia matkalla artistiksi tai musiikintekijäksi voi kohdata. 

Mukana keskustelemassa: 

  • SpotlightKiddo on kitaristi, joka soittaa muun muassa Abreun ja Isac Elliotin bändeissä. SpotlightKiddo on monelle tuttu myös TikTok-videoistaan, joita seuraa yli 135 000 seuraajaa ympäri maailmaa. 
  • Berta on laulaja-lauluntekijä, joka aloitti yli neljä vuotta sitten Tiktok-videoiden tekemisen, päätyi Warner Music Finlandin ja Mökkitie Recordsin artistiksi ja voitti tänä vuonna Vuoden musiikkivaikuttaja -palkinnon Tubecon Awardseissa.  TikTokissaan bertalla on yli 175 000 seuraajaa.
  • Jonna Heikkinen ”Joanna” on suomalainen kustannettu biisinkirjoittaja (Elements Music), laulaja ja artisti, joka raivaa tietä suomalaiselle vientimusiikille kansainvälisillä markkinoilla. Jonna on tehnyt kappaleita mm. Marcus & Martinukselle, CLMD:lle sekä Marnikille ja osallistunut Robin Schulzin managementin järjestämälle biisileirille Saksassa. Hänellä on yli 10 miljoonaa striimiä Spotifyssa.
  • Christina Boman on toimittaja ja musiikintekijä, joka on työskennellyt muun muassa Trendissä, Annassa ja Demissä. Christina juontaa keskustelua ja antaa myös vinkkejä, kuinka omaa musiikkia kannattaa promota lehtien toimituksille.

Yhdessä alalla: Managerin rooli ja tärkeys artistin uralla
Hassan Maikal & Setumo Bodibe

Manageri on usein artistin tärkein tuki ja turva. Laulaja-lauluntekijä Hassan Maikal ja hänen A&R/Managerinsa Setumo Bodibe jakavat tarinansa lähes vuosikymmenen pituisesta yhteistyöstään. Heidän ystävyytensä ja veljeytensä ovat säilyneet vahvoina, kun he ovat kasvaneet ammattilaisiksi, tukeneet toistensa uria tärkeissä risteyskohdissa ja luoneet jotain erityistä musiikkialalla.

Miten löytää rinnalleen ihminen, joka on valmis kulkemaan artistin matkassa ja laittamaan kaiken likoon? Missä tällaisia ihmisiä voi kohdata?

Tässä keskustelussa Hassan ja Setumo keskustelevat avoimesti ja rehellisesti musiikkimaailman mahdollisuuksista ja raadollisemmista puolista, yksinäisyydestä ja yhteisöstä. He kertovat, miten heidän tiiminsä on vuosien saatossa rakentunut sellaiseksi, kuin se nyt on ja mitä he haluavat vielä yhdessä saavuttaa.

Teoston & Gramexin tietoisku luovan alan tekijöille
Puhujat ja tarkempi sisältö julkaistaan myöhemmin 

Musiikkiala esittäytyy
Puhujat julkaistaan myöhemmin

Tule tutustumaan musiikkialan monipuolisiin mahdollisuuksiin ja toimijoihin! Tässä keskustelussa havainnollistetaan, ketä kaikkia alalla työskentelee, millaisia tahoja musiikkialalla on & miten montaa eri tahoa ja ihmistä yksi artisti saattaa työllistää uransa aikana. Mikä on A&R? Mikä taho auttaa kansainvälisellä uralla? Ketä kaikkia tarvitaan keikka- ja muissa livetuotannoissa?

Olit itse sitten artisti tai musiikkialan eri työllistymisvaihtoehdoista kiinnostunut, tämä sessio on sinulle! Session jälkeen puhujat ovat tavattavissa tapahtuman tiloissa ja vastaavat mielellään kysymyksiin.

 

Puheohjelma täydentyy kesän ja syksyn aikana. 

 

Työpajoissa:

Songs & Beats
Kiinnostaako biittien teko tai äänitysstudiotyöskentely? Siinä tapauksessa Biittejä ja biisejä -työpaja on just sulle! Tässä työpajassa pääset itse tekemään biittejä, sekä tutustumaan äänitysstudioon ammattilaisten opastuksella. Äänitysstudiot on varustettu ammattilaiskäyttöön tarkoitetulla välineistöllä, sekä ohjelmistoilla. Lisäksi päivässä on mahdollisuus osallistua opastettuihin co-writing sessioihin, jossa pääset yhdessä tiimin kanssa kirjoittamaan ja äänittämään biisin. 

Pop-up studiot tapahtumaan tuo Emma School-music production yhteistyössä Emma Gaalan sekä Helsingin & Espoon kaupunkien kanssa. Laitteiston työpajaan tarjoaa Helsinki Unity Music. 

 

DJ All Levels
Oletko haaveillut DJ-hommista? DJ All Levels -työpaja sopii ihan jokaiselle DJ-jutuista kiinnostuneelle, olitpa sitten ensikertalainen tai jo kokeneempi DJ-dekin käyttäjä. Työpajan ohjaajat auttavat jokaisen osallistujan alkuun, sekä jakavat vinkkejä esimerkiksi miksaustekniikoista, biisien valinnoista, siirtymistä biisien välillä ja efekteistä – jokaisen osallistujan taitotason mukaan. 

Työpajan mahdollistaa DJ Academy Helsinki, Nuorisopalvelut, Helsinki


Tee oma podcast!
Miltä just sun tekemä podcast kuulostaisi? Tuu ottamaan siitä selvää Signaalimedian ammattilaisten johdolla! Tässä työpajassa pääset tutustumaan podcastien teon sisällölliseen puoleen, miten äänittäminen tekniikan puolesta tapahtuu, mutta myös siihen kuinka podcastissa esiinnytään yleisöä kiinnostavasti. 

Työpajan mahdollistaa Signaalimedia, Nuorisopalvelut, Helsinki

Työpajaohjelma täydentyy kesän ja syksyn aikana. 

 

Tapahtuman ennakkoilmoittautuminen on avattu!

Fresh! by Music x Median ennakkoilmoittautuminen on nyt avattu. Tapahtuma on kaikille maksuton, mutta vaatii tapahtumapaikan rajallisen kapasiteetin vuoksi ennakkoilmoittautumisen.

Ilmoittautuminen on nyt avoinna, ja löytyy linkin takaa:

https://www.tiketti.fi/music-x-media-2024-fresh-ilmoittautuminen-akkreditointi/2121354

Jaa somessa

FI