Music x Media

Mistä Suomi tunnetaan maailmalla? Miten luovat alat voisivat nousta maakuvatyön kärkeen ja nostattaa suomalaisen kulttuurin kansainvälistä profiilia? Ja ennen kaikkea: miksi Suomi-kuva alisuoriutuu, kun kisataan kulttuurilla?

Suomalaisessa suunnittelussa on kansainvälisen näkyvyyden vaatimaa rohkeutta ja taitoa, mutta silti maakuvavertailuissa kulttuuri on yhä Suomi-kuvan heikoin osa-alue. Naapurimaat ovat osoittaneet, että luovat alat voi valjastaa maabrändin kärkeen – myös meillä on mahdollisuus profiloitua kulttuuriosaamisemme kautta. On selvää, että kulttuurilla ja luovilla aloilla on hyödyntämätöntä potentiaalia Suomen maakuvan ja kansainvälisen imagon kohentamisessa – mutta miten päästään toimiin?

Finimalism-projekti on kutsunut koolle kulttuurialan ja maakuvatyön vaikuttajia vastaamaan innostavan ja vakuuttavan Suomi-brändin kuratoinnin haasteisiin. Paneeliin osallistuvat Flow-festivaalin taiteellinen johtaja Tuomas Kallio, ulkoministeriön kulttuurin ja luovien alojen suurlähettiläs Paula Parviainen, Fashion Finlandin toiminnanjohtaja Jani Niipola ja Finnish Design Infon toiminnanjohtaja Kirsi Juva. Keskustelua moderoi Finimalismin projektipäällikkö Katja Lindroos.

Finimalism on kolmen suunnittelualan tiedotuskeskuksen – Archinfon, Fashion Finlandin ja Finnish Design Infon – uusi viestinnällinen yhteishanke. Projekti nostaa suomalaisen arkkitehtuurin, muodin ja muotoilun kansainvälistä profiilia sekä tuo esiin suomalaista designosaamista vihreän siirtymän suunnannäyttäjinä. Finimalismin ytimessä on kestävän kehityksen heittämä haaste kaikille aloille: miten luoda arvoa ja kasvua radikaalisti vähemmillä resursseilla – ei vain less is more vaan more with less.

Jaa somessa

Aika:
ke, 04.10.
paneelikeskustelu
Art & Society Cross-sector & Industry
FI