Music x Media

Esityksen kesto n. 20 min. Lähdöt puolen tunnin välein, klo 11, 11.30, 12, 12.30 ja klo 14, 14.30, 15, 15.30.

**

 

”Yritän eksyttää poliiseja, olen matkalla. On pakko saada elää!”  

On poikkeusaika. Tuhansia ihmisiä pidätetään. Ennalta toisilleen tuntematon joukko ihmisiä kokoontuu 1940-luvulla helsinkiläisen Bulevardia-kahvilan hämyisissä pöydissä. Yksi on vastarakastunut. Toinen keskellä tragediaa. Kolmannella on salaisuus. Kaikki kaipaavat elämää. 

Kansallismuseon ja taiteilijakollektiivi 00100ENSEMBLEN yhteinen teos Hiljennetyt huoneet – Still life on immersiivinen historiakokemus, joka kutsuu katsojan uppoutumaan hetkeksi menneisyyden maailmaan. Teos on kurkistus erääseen hetkeen Suomen historiassa. Se ei ole tarkka kuvaus, vaan historiallisiin faktoihin pohjautuva immersiivinen kokemus. Silmäys ajassa taaksepäin voi avartaa näkymiä myös tähän päivään. Jokaisen vieraan kokemus on omanlaisensa. 

Teos pilotoi uudenlaisia tapoja kokea historiaa ja tuottaa uudenlaisia avauksia luovien alojen eri toimijoiden yhteistyöllä matkalla kohti Kansallismuseon vuonna 2027 avautuvaa uudistunutta museokokonaisuutta www.uusikansallinen.fi 

Teoksessa käytetään ensimmäistä kertaa Suomessa Taideyliopiston Tuomo Rainion kehittämää uudenlaista tapaa hyödyntää sensoriteknologiaa kevyesti ja ketterästi osana esittävän taiteen tuotantoa. Sensoriteknologian avulla kokemus laajenee vuorovaikutteiseksi tilaksi, jossa kokijasta tulee osa teosta. 

Teos on koettavissa nonstop to 5.10. ja pe 6.10. klo 11-13 ja klo 14-16 Aaria-tilassa. 

Yhteistyössä Kansallismuseo.

*** 

Mistä tässä oikein on kyse?
Kansallismuseo ja 00100ENSEMBLE pilotoivat yhdessä uudenlaisia tapoja kokea historiallisia tapahtumia. Hiljennetyt huoneet – still life on immersiivinen, moniaistinen kokemus, joka pohjautuu historialliseen faktaan. Kokemuksessa hyödynnetään ammattiesiintyjiä, lavastusta, ääni-, valo- ja sensoritekniikkaa.  

00100ENSEMBLE koostuu neljästä eri taiteenalojen ammattilaisesta: Henna Tanskanen, Sanna Levo, Onni Hämäläinen ja Pauliina Palo. Ensemble on tuottanut aiemmin mm. Hysteria-teoksen. 

Tarvitseeko minun osallistua?
Ei tarvitse. Mutta halutessasi voit omilla toimillasi vaikuttaa siihen, millainen kokemuksestasi muodostuu. 

Pitääkö minun valmistautua jotenkin?
Ei. Saavu paikalle, se riittää. 

Konsepti, ohjaus ja käsikirjoitus, visuaalinen suunnittelu: 00100ENSEMBLE
Äänisuunnittelu: Paavo Malmberg
Valosuunnittelu: Arttu Kantola, Lauri Lundahl
Sensoriteknologia: Tuomo Rainio
Esiintyjät: Paavo Kääriäinen, Anna-Riikka Rajanen, Sirja Sauros, Heikki Mahlamäki
Tuotanto: 00100ENSEMBLE + Kansallismuseo 

Jaa somessa

Aika:
pe, 06.10.
Art & Society Cross-sector & Industry Taide
FI