Ohjelma 2023

Music x Media järjestetään 4.–7.10.2023 Tampereella. Music x Median ensimmäiset ohjelmasisällöt on nyt julkistettu.

Maija Vilkkumaa -keynote
Keskiviikkona 4.10.

Suomen rakastetuimpiin laulunkirjoittajiin lukeutuva Maija Vilkkumaa antaa Music x Mediassa 50-juhlavuosihaastattelun. Maija Vilkkumaa on takonut hittejä jo neljällä vuosikymmenellä ja toiminut koko uransa ajan tienraivaajana ja laajentanut käsityksiämme siitä, mitä suomalainen nainen ja rockmuusikko voi urallaan tehdä. Music x Mediassa Maija Vilkkumaa kertoo, miten ala on vuosikymmenten aikana muuttunut ja miten hän on artistina pystynyt uudistumaan ja säilyttämään oman mielenkiintonsa luovaan tekemiseen muuttuvassa maailmassa. Maijaa haastattelemaan saapuu Miina Supinen, helsinkiläinen toimittaja ja kirjailija, joka on kirjoittanut Helsingin Sanomiin, Imageen ja Me Naisiin sekä julkaissut useita romaaneja.

Carla Ahonius -keynote
Keskiviikkona 4.10. 

Carla Ahonius on Suomen tunnetuimpia ja menestyneimpiä managereita, Manage Me:n perustaja ja mm. Jare Tiihosen ja Jenni Vartiaisen manageri. Nyt Carla valottaa oman uransa ja yrityksensä käänteitä viihdebisneksen turbulenssissa ja tyynessä. Miten ja miksi hän päätyi manageriksi, miten Manage Me on joutunut tarkastelemaan ja kehittelemään brändiään bisneksen ja maailman muuttuessa? Mikä motivoi jaksamaan silloinkin, kun vastatuuli on pysäyttää etenemisen? Carlan kanssa keskustelee kirjailija, toimittaja ja somevaikuttaja Laura Friman – eikä tämä juttutuokio kaihda suoraa ja syvällistä puhetta.

Sirpa Pietikäinen -keynote
Perjantaina 6.10. 

Miten jaksan vielä huomennakin? Parempi tulevaisuus on mahdollinen vain, jos me jaksamme rakentaa sitä: sellaista maailmaa, jossa myös tulevat sukupolvet jaksavat ja pystyvät elämään täysipainoista elämää. Mutta kenen vastuulla on se, että jaksamme paremmin, etteivät huoli ilmastosta tai kiristyvät työelämän paineet vie kaikkia voimavarojamme? Europarlamentaarikko, Mieli ry:n hallituksen puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen puhuu Music x Mediassa uupumisesta ja jaksamisesta, paremmasta työelämästä ja sen rakentamisesta, siitä miten hyvä mielenterveys on osa työterveyttä. 

Sanna Salmenkalliio -keynote
Lauantaina 7.10.


Taide on sisällöiltään ja toiminnaltaan yhteiskunnallisen muutoksen ytimessä. Sen avulla voi nostaa yhteiskunnalliseen valokeilaan vaikeitakin asioita, tai sellaisia, joista ei saisi puhua. Näistä meille kertomaan saapuu Sanna Salmenkallio, palkittu elokuvasäveltäjä ja muusikko, jonka meriiteistä löytyy muun muassa neljä Jussi-patsasta ja pohjoismainen Harpa-palkinto. Sannan työn ytimessä ovat arvot ja hän on monella tapaa merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja. Sanna on muun muassa säveltänyt musiikkia poliittisesti ja yhteiskunnallisesti vaikuttaviin kansainvälisiin dokumenttielokuviin, tehnyt lukuisia taideprojekteja pakolaisten kanssa ja vetänyt Porttiteatteria, jossa tehdään taiteellisesti kunnianhimoista taidetta vapautuvien vankien ja ammattitaiteilijoiden tiimillä.  

Lokakuussa selvitämme myös…


…miten tulevaisuuden onnistunut työnantajamielikuva rakentuu?
…mikä on kulttuurikritiikin tila juuri nyt?
…miten nelipäiväinen työviikko toimii alalla, joka ei koskaan nuku? 

Sen lisäksi, että kysymme…


…mitä ihmettä tapahtui empatialle, tulevaisuudelle ja ihmiskunnalle?Blind bird -lippujen myynti päättyy 19.3.2023, Minna Canthin päivänä.

Uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ensimmäisenä tiedon Music x Median ajankohtaisista asioista!