Music x Media

Music x Median uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Music Finlandin toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö. Rönkön tavoitteena on vahvistaa Music x Median brändiä luovat alat yhteen kokoavana tulevaisuusfoorumina.

Music x Median toimitusjohtajana syyskuussa 2022 aloittava Kaisa Rönkkö on nykyinen Music x Median hallituksen puheenjohtaja. Rönkkö on tehnyt pitkän uran musiikin parissa asiantuntija- ja johtotehtävissä, erityisesti suomalaisen musiikkiviennin saralla. Music Finlandin lisäksi Rönkkö on työskennellyt muun muassa Kansallisoopperassa ja -baletissa, Puolustusvoimissa, Fazer Konserttitoimistossa sekä muusikkona ja tuottajana.

Rönkkö on toiminut myös erilaisissa luottamustehtävissä, muun muassa Taiteen tiedotuskeskusten verkoston puheenjohtajana sekä Suomen maakuvaa linjaavan Finland Promotion Boardin johtoryhmässä. Rönkkö nostettiin yhdeksi Suomen musiikkiteollisuuden vaikutusvaltaisimmista henkilöistä Mars-festivaalin toukokuussa 2022 järjestetyssä äänestyksessä.

“Olemme enemmän kuin iloisia Kaisan aloittaessa laajenevan Music x Median uutena toimitusjohtajana. Hän on osoittanut ainutlaatuista näkemyksellisyyttä ja ajanut voimakkaasti koko musiikkialan kehittämistä“, summaa Music x Median varapuheenjohtaja ja Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Musiikkialan toimijoita yli 30 vuoden ajan palvellut Music x Media laajenee tänä vuonna nelipäiväiseksi ja tarjoaa ohjelmasisältöjä musiikkialan lisäksi myös muille audiovisuaalisille aloille kuten elokuva- ja tv-aloille. Tulevaisuudessa tapahtuma satsaa vahvasti myös kansainvälisten yleisöjen tavoittamiseen. Tapahtuma
toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa ja se on yksi kaupungin elämystalouden kehitysohjelman kärkihankkeista.

“Pandemian myötä luovien alojen toimintakenttä on uudenlaisessa tilanteessa, jonka varaan luovien alojen tulee nyt itse rakentaa omaa tulevaisuuttaan. Music x Media tarjoaa foorumin alojen sisäiselle ja väliselle keskustelulle ja epäkohtien korjaamiselle, uudenlaisten liiketoimintamallien löytämiselle ja vakiinnuttamiselle, mutta myös alojen yhteiskunnallisen ja taloudellisen painoarvon esiin tuomiselle”, toteaa Rönkkö. “Olen kiitollinen Tampereen kaupungille, joka jakaa visiomme siitä, että suomalainen tapahtuma- ja kulttuuriala voisi kasvattaa Music x Mediasta luovien alojen kansainvälisen talousfoorumin.”

Jaa somessa

FI