Music x Media

Music x Media haluaa luoda kulttuurialalle terveempää keskustelukulttuuria: tapahtuman uudenlainen keskustelukonsepti on pyöreän pöydän keskustelu, roundtable, johon jokaisella tapahtumaan rekisteröityneellä on mahdollisuus osallistua. 

Roundtable-keskusteluilla tavoitellaan tasavertaisempaa ja moniarvoisempaa kulttuurialaa, jossa jokaisella on mahdollisuus tuoda turvallisessa tilassa esille oma mielipiteensä. Keskustelut järjestetään Erätauko-menetelmällä, jossa tähdätään aiheen, toisten ja myös itsen parempaan ymmärtämiseen. Keskustelujen kirjo ulottuu lippukaupan solmukohdista somekiusaamiselta suojautumiseen ja sen estämiseen, tapahtumien VIP-lipuista kateuteen. Tilakapasiteetin takia roundtable-keskustelut vaativat ennakkoilmoittautumisen.

Tapahtuman aluksi keskiviikkona 4.10. Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka kertoo erätauko-menetelmästä ja antaa käytännön ohjeita keskustelujen vetämiseen ja keskustelemiseen. Tämän jälkeen ohjelmassa on keskusteluja, joita järjestävät Music x Median lisäksi muun muassa LiveFIN, Music Manager’s Forum Finland ry (MMF Finland), sekä SOA JA Tapahtumateollisuus Ry. Keskusteluja edeltävät teemaan johdattelevat esitelmät tai haastattelut.

Keskusteluja järjestetään sekä suomeksi ja englanniksi, yhteen pyöreään pöytään voi osallistua 5-25 henkilöä ja niillä on ohjaaja, joka pitää huolta keskustelun rakentavasta ja tasavertaisesta ilmapiiristä. Keskustelun luottamuksellisuudesta ja pelisäännöistä sovitaan jokaisen keskustelun aluksi. Erätauko-menetelmään voi tutustua täällä. 

Music x Media on myös Hyvin sanottu -hankkeen kumppani. Hyvin sanottu – Bra sagt on Ylen ja Erätauko-säätiön luotsaama viisivuotinen hanke, jonka osallistujat pyrkivät vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistamme suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Kulttuurista on perinteisesti keskusteltu suomalaisessa mediassakin ristiriitojen ja vastakkainasettelujen kautta. Tyypillistä toimialalle on myös ristiriitojen ja epäkohtien puiminen julkisuudessa tai sosiaalisen median kautta. Uskomme, että yhteisen keskustelukulttuurin kehittämisellä pystytään vaikuttamaan alan kasvuun, hyvinvointiin ja työnantajaimagoon. 

 

Rekisteröidy Music x Mediaan ja ilmoittaudu keskusteluihin. Löydät ohjelman täällä. Vinkki: käytä roundtable-rajausta.

 

Jaa somessa

FI